Airfel Digifel Premix Kombi Arıza Kodları

 Airfel Digifel Premix Kombi Arıza Kodları

C 20 – Kalorifer gidiş sensörü arıza kodu.Kalorifer gidiş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.

C 40 – Kalorifer dönüş sensörü uyarısı.Kalorifer dönüş borusu üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.

C 28 – Baca gazı sensörü arıza kodu.Baca gazı sensörünün arızalı olduğunu ve baca gazı sıcaklığını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir. C 78 – Basınç sensörü hatası.Basınç sensörünün arızalı olduğunu ve su basıncını okuyamadığını gösteren hatadır. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamayabilir.

C 50 – Kullanım suyu sensörü arıza kodu.Plakalı eşanjör üzerinde bulunan NTC sensörünün arıza yapması veya kısa devre oluşması sonucu anakart bu arızayı verir. Sıfırlama tuşu bu kodda görev yapamaya bilir.

C1 05 – Hava atma programı aktif.Hava atma programının çalıştığını gösterir. Bu kodda anahtar işareti belirir ve bir süre sonra kendiliğinden normale döner.

C1 11 – Güvenlik sıcaklık seviyesi aşıldı.Isı sensörleri üzerinden okunan değer limiti aşmışsa bu hata kodu verilir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.

C1 10 – Limit termostat devrede.Kalorifer gidiş suyunun 93°C olduğu veya aştığı durumlarda limit termostat emniyet açısından devreye girerek kombiyi kapatır ve bu arızayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve kombinin devreye girmesini bekleyiniz.

C1 33 – Ateşleme hatası.Brülörde alev oluşumunda veya kontrolünde sorun olduğunda anakart bu hatayı verir. Sıfırlama tuşunu kullanınız ve cihazın devreye girmesini bekleyiniz.

C1 17 – Su basıncı yüksek arıza kodu.Kalorifer devresinde ki su basıncının yüksek olduğunu gösterir (2,5 bar ve yukarısı için). Kombinin suyunu LCD ekranda su basınç değeri 1.5 olana kadar boşaltın.

C1 18 – Su basıncı düşük.Kalorifer devresinde ki su basıncının düşük olduğunu gösterir.

C1 54 – Kalorifer dönüş suyu sıcaklığı kalorifer gidişten yüksek arıza kodu.Bu hata kodu geçicidir. Bir süre sonra kombi normal çalışmaya devam eder.

C1 29 – Fan arızası. Fan çalışmaya başlamazsa bu hatayı verir.

C1 30 – Baca gazı güvenlik sıcaklığı aşıldı. Baca gazı sıcaklığının 80- 90°C olduğunu gösterir. Baca tıkandığında veya yoğuşma suyu giderinde bir tıkanma var ise bu hata oluşabilir.

C1 56 – Hatalı besleme voltajı arıza kodu.Karta giden besleme voltajında bir sorun olduğunda bu hata verilir. 

Tüm bu arzalar için airfel yetkili servisi arayınız.

Yorum Gönder

Teşekkürler Yorumunuz Alınmıştır En kısa Sürede Kontrol Edilecektir.

Daha yeni Daha eski