Airfel DIGIFEL SEMI-CONDENSE Kombi Arıza Kodları

Bir hata ya da arıza meydana geldiğinde, LCD ekranda simgesi ve hata kodu görünecektir. 

 - LP Hata Kodu = Su basıncı düşük. Kalorifer tesisatındaki suyun basıncı 0,4 barın altına düşmüş ise anakart bu arızayı verir. Kalorifer tesisatında kaçak olması durumunda su basıncı düşer. Bu nedenle tesisatta oluşabilecek kaçak ve sızıntıları kontrol ediniz. Eğer su basıncı düşük ise (1 barın altında) su doldurma vanasını açarak kombinin 1,5 bara gelene kadar su doldurunuz. Su dolduma işlemi bittikten sonar su doldurma vanasını mutlaka kapatınız. 

 - HL Arıza Kodu = Limit thermostat devrede. Eğer merkezi ısıtma suyu gidiş sıcaklık sensörü sıcaklık değeri 90 C yi aşarsa bu hata meydana gelir. Hatanın giderilmesi ve normal çalışmanın devam etmesi için reset gerekmektedir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

 - AF Arıza Kodu = Prosestat devrede değil. Kombinin baca sisteminde veya presostat elemanında bir sorun olduğunda bu hata meydana gelir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz. 

  - Hb Arıza Kodu = CH dönüş NTC hatası. Eğer merkezi ısıtma suyu gidiş sensöründe bir kısa devre var ise bu hata meydana gelir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz. 

  - db Arıza Kodu = Kullanım suyu NTC hatası. Eğer kullanım sıcak suyu sensöründe bir kısa devre var ise bu hata meydana gelir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

   - bC Arıza Kodu = Ateşleme hatası veya brülör kontrol hatası.  Gaz tipi olarak doğalgaz seçili ise üç ardışık başarısız ateşleme eğer gaz tipi LPG seçili ise bir başarısız ateşlemenin ardından bu hata meydana gelmektedir. Normal çalışmanın devam etmesi için reset gerekmektedir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz. 

  - 01 Arıza Kodu = Gaz valfi modülasyon hatası. Eğer gaz valfi modülasyon bağlantısında bir arıza meydana gelmişse kombi bu hatayı verir. Ancak kombi minimum kapasitede yanmaya devam eder. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz. 

 - A5  Arıza Kodu = Prosestat kontağı kapalı-kararsızlık hatası Fanın çalışmamasına rağmen presostat kontağı 15 saniye boyunca kapalı konumda ise bu hata meydana gelir. Presostat kontağı açıldığında hata otomatik olarak ortadan kalkar ve kombi normal çalışmasına geri döner. Eğer arıza geçmez ise mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz. 

- Fr  Arıza Kodu = Donma. Eğer merkezi ısıtma suyu gidiş sıcaklık sensörü sıcaklık değeri 1 C nin altına düşerse bu hata meydana gelir. Eğer sıcaklık değeri 1 C nin üstüne çıkarsa hata otomatik olarak ortadan kalkar ve kombi normal çalışmasına devam eder. Eğer hata geçmez ise mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz. 


- HP Arıza Kodu = Yüksek su basıncı Kalorifer tesisatındaki suyun basıncı 2.8 barı aştığında bu arıza meydana gelir. Su basıncı 2.5 barın altına düştünde ise hata otomatik olarak ortadan kalkar. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- Ht Arıza Kodu = CH gidiş NTC aşırı ısınma. Eğer merkezi ısıtma suyu gidiş sıcaklık sensörü sıcaklık değeri 88°C yi aşarsa bu hata meydana gelir. Su sıcaklığı 75 °C altına düştüğünde hata otomatik olarak ortadan kalkar. Eğer hata ortadan kalkmaz ise mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- FL Arıza Kodu =  Baca gazı NTC aşırı ısınma hatası. Baca gazı sıcaklığı 100°C yi aştında bu hata meydana gelir. Normal çalışmanın devam etmesi için reset gerekmektedir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- CL Arıza Kodu =  Reküperatör yoğuşma suyu hata tespiti. Reküperatör yoğuşma suyu seviye sensörü, yoğuşma suyu algıladığında bu hata meydana gelmektedir. Yoğuşma sifonunu ve yoğuşma suyu hortumunu kontrol ediniz. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz

- FE Arıza Kodu =  Fan encoder sinyali hatası . Fan modülasyon sinyali 5 saniyelik bir süre boyunca istenilen aralık dışındaysa, fan çalışsa bile bu uyarı verilir. Ancak işlem fan modülasyonu olmadan devam eder. Sinyal istenilen aralığa geldiğinde ise uyarı otomatik olarak ortadan kalkar. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- rb Arıza Kodu = CH Dönüş NTC hatası. Eğer merkezi ısıtma suyu dönüş sensöründe bir kısa devre var ise bu hata meydana gelir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- Fb Arıza Kodu =  Baca gazı NTC prob hatası . Eğer baca gazı sensöründe bir kısa devre var ise bu hata meydana gelir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- b2 Arıza Kodu =  İyonizasyon Bileşen Hatası . Alev sinyali 15 saniye boyunca algılanmaz ise bu hata meydana gelmektedir. Alev sinyali 2 saniyede algılanır ise kombi normal çalışmaya yeniden başlar. Hata ortadan kalkmaz ise mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- b4 Arıza Kodu =   Beklenmeyen İyonizasyon Hatası. Brülör kapalı iken en az 20 saniye boyunca sözde bir alev tespit edilirse bu hata meydana gelir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz

- b3 Arıza Kodu =   Gaz Valfi Geri besleme Hatası. Gaz valfi vanası tahriki ve geri besleme kontrol devresi ile ilgili bir hata durumunda bu arıza verilir. Arızayı sıfırlamak için reset gereklidir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- b5 Arıza Kodu =   Gaz valfi geribesleme hatası . Gaz valfi vanası tahriki ve geri besleme kontrol devresi ile ilgili bir hata durumunda bu arıza verilir. Arızayı sıfırlamak için reset gereklidir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- b6 Arıza Kodu =  Beklenmeyen gaz valfi geri besleme hatası. Gaz valfi vanası tahriki ve geri besleme kontrol devresi ile ilgili bir hata durumunda bu arıza verilir. Arızayı sıfırlamak için reset gereklidir. Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz

- LE Arıza Kodu =  Düşük voltaj hatası. Eğer besleme voltajı 170V un altına düşerse bu hata meydana gelir. Besleme voltajı 180V un üstüne çıkarsa hata otomatik olarak ortadan kalkar. Hata ortadan kalkmaz ise Mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

- FH Arıza Kodu =  Yüksek baca gazı sıcaklığı uyarısı. Eğer baca gazı sıcaklığı 95°C yi aştığında bu hata meydana gelir ve kombi durur, Anti-Fast cycle time aktif hale gelir. Eğer baca gazı sıcaklığı 85 °C nin altına düşerse, kombi normal çalışmaya devam eder. Hata ortadan kalkmaz ise mutlaka Airfel yetkili servisine başvurunuz.

DIGIFEL SEMI CONDENSE - Periyodik bakım 


Kombinin, mevzuata göre belirlenen limitlere uygun olarak maksimum verim ve işletme performansını elde etmek amacıyla kombinin periyodik bakımını yapınız.

Para ve zamandan tasarruf etmek için, periyodik bakımın önceden planlanması için yetkili Airfel servis merkezine baş-vurun.

Bakım sırasında yapılacak şeyler

•Sızıntı kontrolü
•Ana eşanjörün baca tarafının temizlenmesi
•Yanma odası, fan ve venturinin temizlenmesi
•Su ve gaz devreleri kontrolü
•Baca kontrolü
•Brülörün temizlenmesi
•Gaz borularının sızıntı kontrolü
•Fanın çalışma kontrolü
•Sensörlerin kontrolü
•Gaz ayarları kontrolü
•Eşanjörün yıkanması
•Elektronik ekipman kontrolü

NOT: Periyodik bakım yıllık olarak yapılmalıdır. 


Enerji tasarrufu için öneriler 

•Ünitenin merkezi ısıtma ECO modunda çalıştırılması en ekonomik merkezi ısıtma işletim koşullarını sağlar.
•Kazanı kullanım sıcak suyu konfor modunda çalıştırmayın.
•Kullanım sıcak suyu konfor modu, ön ısıtma ve ısıtma sonrası lüks gerektirir, zorunlu değildir.
•Odaları havalandırırken termostatik radyatör vanalarını kapatın.
•En büyük ısı kaybı, pencereler ve dış kapılar ile gerçekleşir. Hava sızdırmazlığı için pencereleri ve kapıları kontrol edin. Geceleri panjurları kapatın.Radyatörleri büyük mobilyaların (örn. kanepe, masa, vb.) arkasına saklamayın.
•Minimum 50 cm açıklık kalmalıdır, aksi takdirde ısıtılmış hava dolaşılamaz ve oda verimli şekilde ısınmaz.
•Odanızın çok sıcak olmasına izin vermeyin. Gün boyunca oda sıcaklığının azaltılması enerji tasarrufu sağlar.
•Kombinizin bakımını en az yılda bir kez gerçekleştirin.
•Binanıza yeterli ısı yalıtımı sağlayın.
•Termostatik vanalar kullanılmalıdır. 

 Her oda konfor koşullarına göre ayarlanmalıdır. Resepsiyon odaları için 20 °C, oturma odaları 22 °C, mutfaklar 18 °C ve yatak odaları 18 °C’dir.
•Radyatörlerin perdeyle kaplanmasını önleyin.

Sisteminizin bakımı ve onarımı ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, yerel yetkili servis temsilcisiyle görüşün. 

Yorum Gönder

Teşekkürler Yorumunuz Alınmıştır En kısa Sürede Kontrol Edilecektir.

Daha yeni Daha eski